College B&W stemt in met plannen voor Kardinge Groeit

Deel dit bericht op

De realisatie van Kardinge Groeit komt weer een stapje dichterbij. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Het Hogeland heeft op 17 september ingestemd met het bestemmingplan Kardinge Groeit en legt het plan voor aan de gemeenteraad. Het plan omvat de realisatie van een 38 hectare groot natuurgebied met ruimte voor natuurbegraven.

Landschapsontwerp

Het college van B&W stemt in met het landschapsontwerp, dat samen met een groep omwonenden is gemaakt. Het ontwerp laat een landschap zien met bloemrijke velden, groepjes struiken en een aantal bomen. Het gebied wordt doorsneden door water. Aan de zijde waar de wijk Beijum aan het gebied grenst, komt een brede buffer van water omringd door riet. Ook komen er wandelpaden, zodat bezoekers en inwoners korte rondjes kunnen lopen.

In het onderstaande filmpje dat we enige tijd geleden maakten, gaan boswachters Reiner en Bart het gebied in en lichten ze het landschapsontwerp toe.

Verkeersdrukte

Het organiseren van afscheidsceremonies is volgens het bestemmingsplan nu niet mogelijk. Verkeersonderzoeken hebben bevestigd wat de bewoners al ervaren: niet alle omliggende wegen kunnen de bestaande verkeersdruk aan. Met dit plan wordt extra verkeer tot een minimum beperkt.

Hoe verder?

De gemeenteraad behandelt het raadsbesluit op 9 oktober tijdens de raadsvergadering. U kunt de raadsvergadering live volgen via: Vergaderingen – Gemeenteraad Het Hogeland. Als de raad het bestemmingsplan vaststelt, tijdens haar vergadering op 23 oktober, zal het daarna ter inzage liggen. Dat betekent dat iedereen het plan kan inzien en eventuele bezwaren kenbaar kan maken.

Afstemming

Los van de besluitvorming over Kardinge Groeit, zoeken wij samen met de gemeenten Groningen en Het Hogeland naar een oplossing voor de knelpunten in de bestaande verkeerssituatie. De gemeenten willen een toekomstbestendige oplossing, waarin ook rekening gehouden wordt met een toename van het verkeer als gevolg van afscheidsceremonies op de natuurbegraafplaats. Dit gebeurt in afstemming met de betrokken bewoners. Een goede oplossing is immers zowel in het belang van de verbetering van de verkeerssituatie op de omliggende wegen, als voor de ontwikkeling van Kardinge Groeit.

Wij zijn blij met de instemming van het college. Op deze manier biedt het college duidelijkheid en komt onze ambitie om Kardinge uit te breiden dichterbij. Ook kunnen we tegemoet komen aan de wens van mensen aan een laatste rustplaats in de natuur. We hopen op een spoedige oplossing voor de verkeersafwikkeling, zodat ook afscheidsceremonies mogelijk worden.

Deel dit bericht op

© 2022 KardingeGroeit.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring